• nedelja, 19. maj 2024.
Počeli “Višnjićevi dani”
Društvo | Kultura | Vesti | Šid
0 Komentara

Počeli “Višnjićevi dani”

25. septembar 2020. godine

Šid – Podizanjem Višnjićeve zastave uz zvuke gusala na platou ispred Kulturnog obrazovnog centra u Šidu počeli su 41. po redu “Višnjićevi dani”. Prisutne je pozdravio Srđan Malešević direktor KOC-a i najavio dobitnike ovogodišnje Višnjićeve nagrade, koja se tradicionalno dodeljuje pojedincima za izuzetan doprinos u kulturi.

Dobitnik Višnjićeve nagrade za životno delo je Radivoj Lazić pisac iz Šida, dok je dobitnik nagrade za mlade kulturne stvaraoce do 30 godina Nikola Kitić muzičar iz Adaševaca. Nagrade će im biti uručene u nedelju na svečanoj akademiji u sali KOC-a.

Povodom manifestacije Višnjićevi dani u sali Kulturno obrazovnog centra u Šidu održana je promocija monografije “Srbi i evropski kompozitori” muzikologa i publiciste Dejana Tomića.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: