• četvrtak, 29. februar 2024.
Prikupljaju se sredstva za obnovu hrama
Vesti | Beočin
0 Komentara

Prikupljaju se sredstva za obnovu hrama

18. avgust 2020. godine

Beočin – Hram svetog Vasilija Ostroškog u Beočinu, po rečima mnogih, jedan je od najlepših hramova u okruženju i zasigurno simbol i ponos Beočinaca. Hram je relativno mlad, temelji ovog hrama osvećeni su 2000. godine i od tada ova svetinja okuplja i sabira veliki broj vernika kako iz Beočina tako i šire.

Hram još uvek nije završen, ostalo je još da se privede kraju freskopisanje, kao i uređenje crkvene porte. Međutim, usled loše krovne konstrukcije, na pojedinim mestima, naročito kupola i svodovi, već su oštećeni unutrašnji zidovi kao i pojedine freske i fasada, te je krov što pre potrebno sanirati kako bi se sprečila dalja oštećenja. U planu je da se odmah uradi i fasada te da hram opet zablista u punom sjaju.

Za pomenute radove obezbeđen je jedan deo sredstava, a u toku je i akcija prikupljanja preostalih sredstava kako bi se ovi radovi mogli što pre izvesti i sprečiti dalja oštećenja.

Svi oni koji dobrom voljom i ljubavlju žele i mogu da pomognu izgradnju hrama svetog Vasilija Ostroškog, i tako se i sami ugrade u život ove svetinje, mogu uplatiti svoj prilog na žiro račun hrama 340-11005603-78, otvorenog u Erste banci.

Dodatne informacije mogu da se nađu na Fejsbuk stranici hrama https://www.facebook.com/crkva.beocin.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: