• subota, 20. april 2024.
ZASEDAO MITROVAČKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: STANJE ZADOVOLJAVAJUĆE, NEMA VANREDNIH MERA
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

ZASEDAO MITROVAČKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: STANJE ZADOVOLJAVAJUĆE, NEMA VANREDNIH MERA

8. jul 2020. godine

Sa 21 obolelim od virusa Kovid 19, situacija u Sremskoj Mitrovici je uprkos vestima koje su se u proteklih 24 časa mogle čuti, stabilna i nema potrebe za uvođenjem vanrednog stanja na nivou grada, zaključak je Štaba za vanredne situacije koji je danas zasedao u mitrovačkoj Gradskoj kući.

– Epidemiološka situacija se prati od kako smo se prvi put suočili sa Kovidom i tu nije bilo pauza. Svi podaci govore da razloga za oprez ima, ali ne i za paniku i uvođenje dodatnih mera. Procenat zaraženih u odnosu na broj stanovnika je mali i na dnevnom nivou se kreće od jedadan do 11 posto, pri čemu poslednjih dana beležimo pad obolelih. Sa jučerašnjim datumom imamo 21 lice sa blagom ili asimptomatskom kliničkom slikom. Danas smo imali tri lica sa pozitivnim testom pri čemu u ovoj grupi imamo lica koja u Mitrovici imaju samo prebivalište, a žive i rade u Beogradu i drugim većim centrima. Sve što se moglo pročitati po društvenim mrežama u vezi sa Opštom bolnicom treba uzeti takođe sa oprezom pošto se radi o podacima koji ne odgovaraju istini. Trenutno je na Infektivnom odeljenju 22 pacijenta, od čega je sedam Kovid pozitivno, dok 15 ima neke druge virusne infenkcije. Jedno lice je bilo na respiratoru, ali je u toku današnjeg dana po drugi put testirano i pokazalo se da nema Kovid-19. Nama ne treba senzacija, nema potrebe za panikom i nema razloga da se šire pogrešne informacije, rekao je mitrovački Gradonačelnik Vladimir Sanader.

On je dodao da se mitrovačka Kovid bolnica priprema za novi udar. Dve mitrovačke Kovid ambulante trenutno rade sa 20 posto kapaciteta u odnosu na proleće, ali su, uverava Sanader, spremne da po potrebi pokrenu sve svoje kapacitete.

– Nemamo nikakve ekstremne poraste broja obolelih od Kovida – 19. Sve mere koje se preduzimaju daće pozitivan rezultat, a pošto Vlada Republike Srbije donese svoje mere, mi ćemo ih svakako primenjivati. Komunalnoj policiji, inspekciji i Javnim komunalnim preduzećima smo izdali nalog da pojačaju kontrolu u ugostiteljskim objektima, sa vlasnicima svečanih sala smo se dogovorili da ovaj vikend ne rade. Njima smo naročito zahvalni jer znamo da gube poslove, a uz to su se i tokom prvog naleta virusa pokazali kao vrlo disciplinovani. Ozbiljnih pritisaka na gradski zdravstveni sistem nemamo, ali se ponašamo kao da je on već tu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: