• nedelja, 25. februar 2024.
OBELEŽEN JOŠ JEDAN VIDOVDAN: NAJVAŽNIJI SRPSKI DAN
Vesti
1 Komentar

OBELEŽEN JOŠ JEDAN VIDOVDAN: NAJVAŽNIJI SRPSKI DAN

29. jun 2020. godine

VidovdanAkademijom “Vidovdan-Srpski istočnik” organizovanom u Pozorištu “Dobrica Milutinović” Sremska Mitrovica je i ove godine svečano obeležila Vidovdan.  U svečanosti koju su zajednički organizovali Uprava Hrama Svetog Dimitrija i književnik Goran Vid Lakić, a uz blagoslov Vladike Sremskog Vasilija, učestvovao je veliki broj kulturnih poslanika koji su Mitrovčane podsetili na mesto koje u srpskoj istoriji ima Vidovdan.
Uz “Bele orlove” iz Beograda koji su pokazali svoje viteške igre, u programu su nastupili i Miodrag Vujičić Vuja, slikar iz Sremske MitrovicSrpskie, skulptor Milan Krković iz Stare Pazove, banjalučki književnik Ranko Preradović, Vitalij Igorevič Vanjkević iz Jekaterinburga, beogradski pevač Marko Dolaš, guslar Vukman Boričić, Mićo Jelić Grnović, književnik iz Šapca, Milena Čanković, književnica, te Etno grupa “Oganj”, Etno grupa “Pilipenda”, recitator Vukaših Potklonjak i glumac Aleksandar Krstajić. Besednik je bio protojer Milorad Golijan.

Vidovdan je svečano obeležen i u mitrovačkim hramovima, uz veliki broj vernika i dece koja su uzela učešća u obeležavanju ovog dana. Svečani program “Vidovdan – Kosovski zavet” upriličen je i u Hramu Svetog Arhiđakona Stefana, a u programu su učestvovali veroučitelj Aleksandar Ciganović i Etno grupa “Srpski dom” pod dirikentskim vođstvom Ivane Šević.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

Jedno reagovanje na “OBELEŽEN JOŠ JEDAN VIDOVDAN: NAJVAŽNIJI SRPSKI DAN”

  1. Goran Vid Lakic kaže:

    Хвала вам на објави. С поштовањем, Горан Вид Лакић

Ostavi komentar

%d bloggers like this: