• petak, 29. mart 2024.
U Sremskoj Mitrovici obeležena godišnjica odbrane od poplave
Društvo | Vesti
0 Komentara

U Sremskoj Mitrovici obeležena godišnjica odbrane od poplave

17. maj 2020. godine

Sremska Mitrovica – Danas je u Sremskoj Mitrovici, na prigodan način, obeleženo šest godina od uspešne odbrane od poplave , odnosno od dana kada je na Savi zabeležen najviši vodostaj – od 863 centmetra. Nakon pozdravnih reči gradonačelnika Vladimira Sanadera i simbolične šetnje Kejom Slavka Dubljevića do pešačkog mosta, okupljenim članovima Štaba za vanredne situacije grada i gradjanima obratio se ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, u to vreme gradonačelnik i šef Štaba za vanredne situacije .On je podsetio na 17. maj 2014. kada je doneta odluka o dislokaciji 20.000 stanovnika ovog dela grada, MačvanskeMitrovice i Laćaek zbog ugroženosti od nabujale reče, ali je u toj bici ostvaren uspeh.
Ovaj grad je na najsavremeniji i najsigurniji način rešio problem poplava -na najugroženijom delonici keja, dugoj vše od 1.000 metara, jer sutu postavljeni montažno -demontažni paneli. Kako se čulo takvi paneli su planirani za montažu i na mačvanskoj strani obale.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: