• sreda, 21. februar 2024.
U Vojvodini i dalje trend pada broja obolelih, u poslednja 24 sata – 14 novoobolelih od virusa kovid 19
Vesti
0 Komentara

U Vojvodini i dalje trend pada broja obolelih, u poslednja 24 sata – 14 novoobolelih od virusa kovid 19

22. april 2020. godine

Novi Sad-U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leče 84 pacijenta kod kojih je dijagnostikovano prisustvo virusa kovid 19. U privremenoj izolacionoj bolnici na Novosadskom sajmu boravi 127 pacijenata, u Opštoj bolnici u Pančevu 137, a u rehabilitacionoj banji Junaković u Apatinu njih 40.

U protekla 24 sata iz KCV otpušteno je 20 pacijenata, 35 iz privremene bolnice na Novosadskom sajmu, a sedam pacijenata iz Opšte bolnice u Pančevu, saopšteno je danas na konferenciji za medije, održanoj u Pokrajinskoj vladi.

Od početka epidemije do danas, u AP Vojvodini testirana je ukupno 5.581 osoba, a da su od toga 562 uzorka bila pozitivna. Preminulo je ukupno 17 pacijenata.

„U prethodna 24 sata, na teritoriji Vojvodine testirano je 345 osoba, od toga je njih 14 pozitivno na virus kovid 19, što i dalje pokazuje da postoji linearan pad broja obolelih u AP Vojvodini. I dalje beležimo trend pada broja obolelih i veći broj otpusta nego prijema u bolnice pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo ovog virusa“, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.

Kada je reč o ustanovama socijalne zaštite, sekretar Gojković istakao je da izuzev doma u Molu, koji je stavljen u karantin zbog jedne štićenice kod koje je potvrđeno prisustvo virusa kovid 19, drugih problema nema. Sve osobe koje su imale kontakt sa obolelom, testirane su i negativne su na virus kovid 19, dodao je sekretar Gojković.
„Ponosan sam na zdravstveni sistem AP Vojvodine, na sve zdravstvene radnike, na sve medicinsko osoblje, na njihovo znanje i trud, jer je procenat preminulih u Vojvodini od ovog virusa 0,85 građana na 100.000 stanovnika i takav rezultat nema niko u Evropi. Ovi parametri su rezultat mera Vlade Srbije i preporuka epidemioloških službi“, izjavio je sekretar Gojković.

Ključna stvar je da, kako je naveo, nemamo drugi talas epidemije, stoga je još jednom uputio apel građanima da se pridržavaju propisanih mera.

„Ponašajmo se svi kao da smo zaraženi, budimo odgovorni, poštujmo mere socijalnog distanciranja kako bismo sprečili širenje virusa kovid 19. Maksimalno ozbiljno shvatite situaciju i budite disciplinovani i u narednim nedeljama, kako bi se smanjila virulentnost ovog virusa“, apelovao je sekretar Gojković.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edita Stokić izjavila je da se kod osam pacijenata koji se leče u korona centru KCV primenjuje mehanička ventilacija. Od trenutka kada je KCV počeo da prima pacijente obolele od virusa kovid 19, otpušteno je ukupno 119 pacijenata, dodala je prof. dr Stokić.

U privremenoj izolacionoj bolnici na Novosadskom sajmu sve funkcioniše po principu prave bolnice, zdravstveni radnici imaju maksimalan stepen zaštitite, a struktura obe bolnice organizovana je po svim epidemiološkim procedurama, rekao je rukovodilac prof. dr Vladimir Kljajić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: