• Friday, 27. May 2022.
Predsednik Vučić obišao radove na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta
Vesti | Inđija
0 Komentara

Predsednik Vučić obišao radove na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta

21. April 2020. godine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji deonice brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada, koja je deo železničkog pravca Beograd – Budimpešta, i poručio da je gradilište veličanstveno i da predstavlja simbol napretka Srbije.

“Radovi na izgradnji vijadukta Čortanovci predstavljaju najveće železničko gradilište u celoj Evropi. Brza pruga Stara Pazova – Novi Sad biće završena do oktobra 2021. godine i tada će vozom moći da se stigne od Beograda do Novog Sada za samo 25 minuta”, rekao je predsednik Vučić i istakao da se Srbija nije odrekla nijednog od važnih infrastrukturnih projekata i da je uspela da sačuva novac za to, iako je teško predviđati šta će ekonomija u svetu da donese. On je, nakon obilaska radova na izgradnji brze pruge Boegrad – Novi Sad, izrazio veliku zahvalnost radnicima što grade nešto što će ostati zabeleženo u istoriji.

gol5333-1200x0

„Bukvalno gradimo budućnost, koja će biti zapisana u istoriji. Ogroman novac ulažemo da bismo imali najmodernije pruge. Nekoliko desetina objekata imamo na ovom terenu koje ćemo brzo da završimo. Ovaj vijadukt je najlepši, nekoliko klasa iznad u odnosu na ono što smo imali i nastavićemo da radimo. Moja ideja je bila i molba i Ministarstvu i Vladi Srbije da gradimo brzu prugu do Niša“, naglasio je predsednik Vučić i dodao da ljudi treba da znaju da će deo od Stare Pazove do Novog Sada koštati 580 miliona dolara, a da će ukupno deonica Beograd – Novi Sad koštati 850 miliona.

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko istakao je da ovaj projekat pokazuje da je saradnja Rusije i Srbije izdržala ispit i da ima napretka i u najtežim uslovima pandemije i karantina.

“Mi nastavljamo saradnju, ovaj projekat se razvija i biće završen. Osim ovog, nastavili smo u ovom periodu i realizaciju drugih projekata koji su potvrđeni u razgovoru u Sočiju, krajem prošle godine između predsednika Srbije i predsednika Rusije Vladimira Putina”, rekao je ruski ambasador Bocan-Harčenko.

Vrednost radova na izgradnji tunela i vijadukta Čortanovci, koji se finansira iz kredita Ruske Federacije za modernizaciju srpske železnice, iznosi 337,6 miliona dolara.

Izvor: www.predsednik.rs

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: