• utorak, 5. jul 2022.
SREMSKA MITROVICA: NASTAVA U USLOVIMA VANREDNOG STANjA
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

SREMSKA MITROVICA: NASTAVA U USLOVIMA VANREDNOG STANjA

18. mart 2020. godine

Nastava u mitrovačkim srednjim školama odvija se po preporukama dobijenim od Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja. Osnovci su nastavu počeli da prate u utorak, a srednjoškolci će od narednog ponedeljka. Sticanje novih znanja se iz školskih klupa premestilo na platformu RTS 3 i RTS Planeta. Za sada, kako je rečeno na današnjem aktivu direktora srednjih škola, sve funkcioniše po planu i programu, pa se nastavnici i direktori nadaju da će tako i ostati.
– Zamolila bih sve učenike da nastavu ozbiljno shvate. To je redovna nastava na koju su obavezni, a sve aktivnosti će se beležiti u elektronski dnevnik, tako da ćemo imati potpunu evidenciju o tome šta se i kako se radi, odnosno koliko đaci redovno nastavu prate i u njoj učestvuju. Nastava se odvija u drugom obliku, ali nije stvar sa kojom se treba šaliti. Ono što je na samoupravi, upravi i pogotovo direktorima i odeljenskim starešinama jeste da poradimo na međusobnoj koordinaciji i da u nju maksimalno uključimo ne samo učenike, već i roditelje. Za sada imamo srpski  jezik, matematiku i svet oko nas za učenike nižih razreda osnovnih škola, dok za đake viših razreda imamo i fiziku, hemiju, istoriju i geografiju, a platforme će se dopunjavati kao i broj časova, rekla je zamenica mitrovačkog gradonačelnika Svetlana Milovanović
Naročita pažnja biće posvećena maturantima osnovnih i srednjih škola. Po rečima direktorke Mitrovačke gimnazije Mirjane Đorđević, problema u izvođenju nastave ima, ali, kako je naglasila, vanredni uslovi rada zahtevaju i vanrednu organizaciju.
– Prvi put se susrećemo sa ovakvom situacijom, ali imamo pomoć Ministarstva i Grada, tako da ćemo ispratiti sve preporuke. Pošto u Gimnaziji đacima ovaj tip nastave nije nepoznat, mi smo već počeli sa radom putem interneta. Imamo organizovane viber grupe preko kojih komuniciraju nastavnici sa roditeljima, sve će biti upisano u elektronski dnevnik i neće biti mesta izbegavanju nastave koja je za nas jednako ozbiljna kao i nastava koju sprovodimu u regularnim uslovima, dodala je direktorka Đorđević.
Ona je naglasila da je posebna pažnja usmerena na eventualne izostanke đaka, pogotovo na one koji su u izolaciji. Takvih slučajeva još uvek nema, pa se direktori nadaju da će tako i ostati.
– Što se tiče maturanata, koliko nam je rečeno, kod njih će sve biti onako kako je po planu i programu određeno. Kako će se to ostvariti, videćemo, ali za sada nemamo nikakvih instrukcija i napomena da će biti drugačije, zaključila je Mirjana Đorđević.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: