• subota, 13. avgust 2022.
Mitrovački gimnazijalci posetili najmlađe pacijente na bolničkom lečenju
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Mitrovački gimnazijalci posetili najmlađe pacijente na bolničkom lečenju

27. mart 2022. godine

Učenici Mitrovačke gimnazije danas su posetili najmlađe pacijente Opšte bolnice Sremska Mitrovica i zajedno sa veroučiteljem Stefanom Nedićem i sveštenikom protojerejem Radoslavom Radovanovićem uručili poklon pakete, sa željom za brzo ozdravljenje i nasmejano i srećno detinjstvo mališana.

-Ideja za ovaj humani, ljudski gest, potekla je najpre od samih učenika Gimnazije koji pohađaju veronauku, ali i drugi alternativni predmet građansko vaspitanje. Imali smo divnu podršku direktora bolnice dr Dragana Malobabića i načelnice Dečijeg odeljenja dr Ljiljane Bančević, kao i direktorke Gimnazije Mirjane Đorđević, da pripremimo pakete sa namirnicima koje namlađi oboleli pacijenti mogu konzumirati, a nakon fizičkog i duhovnog posta, jer ovaj deo humanitarne akcije svodimo pod „Duhovni post“. Nakon posta od sedam dana, pričestili smo se u Sabornom hramu i pokazali da se time ne završava sve, nismo otišli da odmaramo, nego smo došli da naše malo nekome bude mnogo i izazove osmeh na lica mališana koje će pamtiti čitavog života – reči su veroučitelja Stefana Nedića.

Gest dobročinstva nastaviće i dalje svoj put prema malim pacijentima koji su hospitalizovani u mitrovačkoj bolnici, jer je cilj da jačanjem vere ovi mladi ljudi jačaju i intenzitet ovakvih akcija.

-Veliko je zadovoljstvo biti deo ove lepe duhovne misije koja nas uči da je nešto najvrednije u čoveku biti human, pomoći, darivati. Doneli smo deci danas i pakete sredstava za higijenu, majice, igračke, jer želimo da se deca osećaju lepo i da nemaju utisak da su u bolnici. Biće nam drago da znamo, da smo u tome uspeli – rekla je Olivera Babić, učenica 2. razreda Mitrovačke gimnazije.

Na ovom divnom gestu zahvalila je dr Olivera Petrović, spec. pedijatrije,kao i dežurne medicinske sestre, a poklon paketi upućeni su i pacijentima u odeljenju psihijatrije.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: