• četvrtak, 25. april 2024.
Mitrovčani uputili pomoć Valjevu
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Mitrovčani uputili pomoć Valjevu

27. mart 2020. godine

Sremska Mitrovica – Nakon Kikinde, Štab za vanredne situacije Sremska Mitrovica uputio je danas pomoć i za Grad Valjevo, koji je, nakon Beograda, najveće žarište epidemije u Srbiji.

Kako je istakao koordinator mitrovačkog Kol centra i član Štaba za vanredne situacije Petar Samardžić, reč je o paketu koji sadrži 2.000 litara jednoprocentnog koncentrata hipohlorita, što je dovoljno za 20.000 litara rastvora za dezinfekciju radnih površina i 150 zaštitnih kombinezona za medicinsko osoblje.

-Grad Valjevo, statistički gledano, na svakih 1.200 stanovnika ima jedno zaraženo lice. Uz to, oni imaju problem i sa materijalnom opremljenošću, kao i sa zdravstvenim osobljem, s obzirom da je veliki broj medicinskih radnika u izolaciji. Zbog svega toga odlučili smo se da im materijalno pomognemo, u skladu sa našim mogućnostima. Ovo je jedan znak pažnje, podrške i solidarnosti najugroženijim lokalnim samoupravama, odnosno najugroženijim područjima. Upravo ta solidarnost, uz pridržavanje mera opreza i mera bezbednosti i uz izbegavanje fizičkog kontakta trebalo bi svakom kriznom štabu da bude jedan od prioriteta – rekao je Petar Samardžić, član Štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: