• subota, 18. maj 2024.
Dečijem odeljenju donacija Fondacije ” Osmeh na dar”
Društvo | Vesti
0 Komentara

Dečijem odeljenju donacija Fondacije ” Osmeh na dar”

13. februar 2020. godine

Sremska Mitrovica – Dečijem odeljenju Opšte bolnice Sremska Mitrovica uručena je vredna donacija – 4 bolesnička kreveta sa dušecima, ukupne vrednosti nešto preko 203 hiljade dinara. Sredstva su obezbeđena tokom novogodišnje akcije “Osmehov festival lampiona” u Novom Sadu, a akciju je sprovela humanitarna fondacija „Osmeh na dar” iz Beograda, koja se od 2009.godine u kontinuitetu bavi pružanjem pomoći ugroženim grupama, kao i promocijom kulture, obrazovanja i aktivizma među mladima.
“Ovoga puta, aktivisti fondacije izrazili su nameru da deo prikupljenih sredstava na novogodišnjem humanitarnom događaju bude opredeljen za opremanje Dečijeg odeljenja mitrovačke bolnice i to za kupovinu bolničkih kreveta” – izjavila je za medije Sonja Mrkić, predstavnica fondacije i dodala, da je drugi deo sredstva namenjen za pomoć dečijem odeljenju bolnice u Somboru i da ovo nije kraj njihovog humanitarnog rada – u pripremi je uskršnja akcija, u kojoj će deo novca takođe biti usmeren na pomoć pedijatrijskom odeljenju u Sremskoj Mitrovici.
Posebno zadovoljstvo ovom vrednom donacijom izrazila je načelnica Dečijeg odeljenja dr Ljiljana Bančević i tom prilikom naglasila da ovakva vrsta pomoći mnogo znači, u smislu obnove posteljnog fonda, jer se ovde leče pacijenti iz celog Srema, od rođenja do 18 godine života, a samo tokom protekle godine, ovde je lečeno preko 1000 najmlađih pacijenata. Dr Bančević je još rekla da je donacija dobrodošla jer će u mnogome doprineti boljim uslovima lečenja i boravka dece u odeljenju.
U ime mitrovačke bolnice, zahvalnicu fondaciji „Osmeh na dar” uručio je direktor dr Živko Vrcelj i zahvalio na vrednoj pomoći koju su ovi mladi ljudi obezbedili i usmerili na adresu mitrovačke bolnice i dečijeg odeljenja. Dr Vrcelj je u razgovoru sa predstvanicima fondacije posebno pohvalio želje i požrtvovanost mladih da pomažu drugima, jer time pokazuju lepšu i humaniju stranu mladih i svakako su odličan primer drugima kojimodličan primer drugima kojim vrednostima se treba okrenuti, na sopstveno ali i zadovoljstvo celokupne zajednice.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: