• utorak, 28. novembar 2023.
Mitrovački festival horske muzike
Društvo | Kultura | Vesti
0 Komentara

Mitrovački festival horske muzike

25. oktobar 2018. godine

Sremska Mitrovica – U organizaciji Sabornog hrama Sv Dimitrija, a uz podršku grada u Sremskoj Mitrovici će se u subotu 27. oktobra, održati 2. Mitrovački festival horske muzike na kome će nastupiti 11 horova iz Srbije i inostranstva.Ovogodišnji festival je takmičarskog karaktera, održaće se od 12.30 časova u Sabornom hramu, a pobednici će biti proglašeni na Žitnom trgu u 17 časova. Ovogodišnji festival se održava u čast i slavu Svete Majke Paraskeve čiji se deo moštiju nalazi u Sabornom hramu a posle završetka festivala, biće pronete kroz grad do Žitnog trga, gde će preko 250 pevača zajedno izvesti tropar Svete Petke, nakon čega će se program biti nastavqen predstavljanja svih učesnika festivala i proglašenjem najuspešnijih horova.
Crkvena opština Sremska Mitrovica i sveštenstvo Sabornog hrama, na čijem čelu je protojerej stavrofor Gvozden Arambašić, toga dana će dostojno obeležiti i 40-tu godišnjica episkopske službe Njegovog Preosveštenstva Gospodina Vasilija.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: