• četvrtak, 25. april 2024.
Deo Srema u centru Novog Sada
Vesti | Šid
0 Komentara

Deo Srema u centru Novog Sada

15. oktobar 2020. godine

U Novom Sadu, u Dunavskoj ulici broj 6 otvorena je Etno-prodajna galerija „Naše nasleđe“, a u njoj su izloženi proizvodi 72 udruženja žena iz Vojvodine, koja broje 1.500 članica. Udruženja su u sastavu istoimenog krovnog udruženja koje je osnovano 2016. godine sa ciljem očuvanja, promovisanja i unapređenja kulturne baštine, istorije, običaja, tradiconalnih zanata i narodnih rukotvorina, kulturnih raznolikosti, ali i podsticanja preduzetništva.

Između ostalih suvenira, u ovom prostoru nalaze se i predmeti iz Višnjićeva: kuvarica, tapiserija, stari tkani džak i mašina singerica. Predsednica Udruženja žena „Filip Višnjić“ iz Višnjićeva Gordana Škorić prilikom otvaranja galerije uručila je poklon gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, uz poziv da poseti ovo selo, opasno rekom i šumom.

-Gradonačelnika sam pozvala da nam dođe u goste, u našu etno postavku „Filip Višnjić“, da se na licu mesta uveri u to šta su napravile vredne ruke žena iz Višnjićeva – rekla je Gordana Škorić, u ime Udruženja žena „Filip Višnjić“.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: