• sreda, 21. februar 2024.
Predsednik pokrajinske Vlade obišao radove u Rumi
Vesti | Ruma
0 Komentara

Predsednik pokrajinske Vlade obišao radove u Rumi

11. jun 2018. godine

Ruma- Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović zajedno sa predsednikom Opštine Ruma, Slađanom Mančićem, direktorom Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodin, Nedeljkom Kovačevićem i saradnicima obišli su velike infrastrukturne projekte na teritoriji ove sremske opštine, koji su realizovani zajedničkim sredstvima pokrajinske Vlade i Opštine Ruma.
Mirović je prvo obišao početak radova na rekonstrukciji Glavne ulice, a u pitanju je veliki projekat ukupne vrednosti 166 miliona dinara, od čega je učešće Opštine 35 miliona, a ostatak, nešto veći od 130 miliona dinara opština Ruma dobila je na konkursu koji je Vlada AP Vojvodine sprovela početkom ove godine. Radovi su počeli na uglu Glavne i ulice Zmaj Jova Jovanović i nastaviće se prema Gradskom trgu i dalje prema Malom parku, a prema najavama trajaće do kraja godine. Mirović je radove ocenio kao veoma dobre i tempirane u pravo vreme kada će se manje opterećivati život u centralnoj rumskoj ulici.

35052222_511993002548671_4654001075609665536_n
Poseta je nastavljena obilaskom jedne od najvećih radnih zona u zemlji, industrijske zone „Rumska petlja“ koja se prostire na 220 hektara zemljišta i na kojoj je nedavno završena izgradnja potpuno nove rasvete u dužini od oko 3 kilometra. Ova investicija u potpunosti je realizovana sredstima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u iznosu od preko 45 miliona dinara.
Program je završen obilaskom rumskog sela Buđanovci, gde je takođe ovih dana završen najznačajniji infrastrukturni projekat potpune rekonstrukcije više saobraćajnica. Prvi put meštani ovog sela dobili su nov asfalt, a investicija je vredna preko 55 miliona dinara, 45 miliona obezbeđeno je iz pokrajinskog, a 10 miliona dinara iz opštinskog budžeta, moglo se čuti prilikom obilaska.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: