• sreda, 24. april 2024.
U više odvojenih akcija uhapšeno 67 osoba
Crna hronika
0 Komentara

U više odvojenih akcija uhapšeno 67 osoba

24. maj 2018. godine

U više odvojenih akcija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja opšteg kriminala  uhapsili su 67 osoba, protiv 129 su podnete krivične prijave u redovnom postupku, dok je još osam osoba uhapšeno po prethodno raspisanim potragama.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, oduzeto je ukupno 83,1 kilogram droge, od čega je 82,8 kilograma marihuane, oko 28,6 grama heroina, 79,5 grama kokaina, 116,4 grama amfetamina, 179 komada tableta ekstazi.

Zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 25 osoba, dok su protiv 58 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Takođe, na teritoriji Beograda i Sombora otkrivene su dve laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima.

Jedan od akcenata u akcijama sprovedenim na teritorijama svih 27 policijskih uprava u Srbiji bio je i na suzbijanju prodaje droge u neposrednoj blizini škola i školskim dvorištima.

Pripadnici MUP-a oduzeli su i 13 puška, od čega dve poluautomatske, 10 pištolja i 287 komada municije različitog kalibra, a zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšeno je i zadržano osam osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 13.

Uhapšeno je i 20 izvršilaca krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, dok su u redovnom postupku krivične prijave podnete protiv 42 osobe. Svi oni se sumnjiče da su izvršili ukupno 235 krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata.

Osim krivičnih dela iz pomenutih oblasti, uhapšeni su i osumnjičeni, koji se terete da su izvršili krivična dela teška telesna povreda, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljene polne radnje, polno uznemiravanje, zlostavljanje i mučenje, nedozvoljen prelaz državne granice…

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su N.S. (26) zbog postojanja osnova sumnje da je od janura ove godine do maja počinio 29 krivičnih dela teška krađa.

Sumnja se da je N.S. u vikend zonama Krčedin, Slankamenački Vinogradi, Slankamen i Beška provaljivao u vikendice i iz njih krao razne alate, mašine, bakar, belu tehniku.

Veći broj ukradenih predmeta pronađen je u kući u kojoj osumnjičeni živi.

N.S. će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetšetogodišnjaka zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u automobilu osumnjičenog pronašla 40,83 grama marihuane, 24 tablete ekstazija, skrivene u torbici za prvu pomoć, kao i digitalnu vagicu za precizno merenje.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: