• subota, 20. april 2024.
Oduzete puške, pištolji, eksploziv, ručne bombe…
Društvo | Crna hronika | Vesti
0 Komentara

Oduzete puške, pištolji, eksploziv, ručne bombe…

30. april 2018. godine

U više odvojenih akcija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana uhapsili su osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Oduzeto je 38 pušaka, 13 pištolja, tri revolvera, više od 2.200 komada municije različitog kalibra, kao i jedna ručna bomba.

Protiv 32 osobe zbog ovog krivičnog dela podnete su krivične prijave u redovnom postupku.

U više odvojenih akcija, takođe u prethodnih nekoliko dana, u cilju suzbijanje imovinskih delikata, uhapšena je 41 osoba.

Takođe, uhapšeno je i 14 osoba po prethodno raspisanim potragama, dok su protiv 75 osoba krivične prijave podnete u redovnom postupku, od kojih je 11 maloletnih lica.

Svi oni se sumnjiče da su izvršili ukupno 223 krivična dela razbojništava, razbojničkih krađa, teških krađa i krađa.

****

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv pedesetpetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela pušku, ručnu bombu, 187 metaka različitog kalibra, jedno zrno bez čaure i jedan protivavionski metak.
***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv šezdesettrogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio pet krivičnih dela teška krađa.

Sumnja se da je od više oštećenih ukrao sedam mobilnih telefona, novac, lične stvari i zlato i time im naneo štetu od oko pet miliona dinara.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: