• sreda, 10. avgust 2022.
Sticanje novih znanja
Društvo | Šid
0 Komentara

Sticanje novih znanja

19. mart 2018. godine

Kamp fiziike je održan početkom februara i učenici iz Šida Kristina i Nikola nisu predstavljali tamo samo svoj grad, nego i Vojvodinu, s obzirom da su bili jedini predstavnici vojvođanskih škola među učesnicima

SKOLA NATAVNICA I DJACITekst: S. Mihajlović

Foto: M. M. i lična arhiva

Kamp fizike organizuje se svake godine za talentovanu decu na nivou cele Srbije, a pravo učešća imaju učenici koji su svojim rezultatima na takmičenju iz fizike pokazali zavidne uspehe i znanje. Ove godine na tom kampu Osnovnu školu “Sremski front” iz Šida predstavljali su učenici sedmog razreda Kristina Smiljanić i Nikola Semenović.

KRISTRINA SMILJANICKako je rekla Kristina, bila je to prilika da steknu nova znanja, jer se na kampu realizuju različite aktivnosti: časovi fizike po razredima, mali ogledi i laboratorijske vežbe, informatička sekcija i popularna predavanja iz oblasti fizike i astronomije.

– Tokom tih sedam dana koliko smo boravili tamo, ceo dan nam je bio zauzet, jer smo pre podne radili dva sata fiziku, a posle podne informatiku i još neke dodatne zadatke. Naučila sam mnogo toga i nosim pozitivne utiske iz kampa. Inače, školske obaveze i učenje mi ne oduzimaju previše vremena, tako da stignem da se bavim i raznim drugim aktivnostima, igram u folkloru i pohađam Osnovnu muzičku školu “Filip Višnjić” gde učim da sviram klavir – rekla je Kristina i dodala da osim fizike jako voli i praktične radove iz tehničkog koji joj je omiljeni predmet u školi.

Nikola semenovic

 

Pozitivne utiske iz Sokobanje nosi takođe i Nikola. On kaže da je učestvovao prvi put, te da mu je ovaj kamp pomogao da sada mnogo bolje razume zadatke i dodaje:

– Osim što sam unapredio svoje znanje, tamo sam, takođe, stekao i jako mnogo novih prijatelja iz cele Srbije. Nije mi bilo teško, uživao sam u boravku i planiram da opet idem dogodine. Osim fizike, učestvovao sam i na takmičenju iz geografije, a omiljeni predmet mi je istorija. Slobodno vreme provodim uglavnom u sportskim aktivnostima, igram rukomet za “Radnički” iz Šida.

 

Za ovaj kamp učenike je spremala i sa njima radila njihova nastavnica fizike Bojana Lepinjica.

NASTAVNICA BOJANA LEPINJICA– S obzirom da su ova dva učenika prošle godine postigli izuzetne rezultate iz fizike – Kristina je dobila pohvalu na republičkom, a Nikola na okružnom takmičenju,  poslala sam predlog Društvu fizičara u Nišu koji organizuje taj kamp i oni su ih pozvali. Kamp je održan početkom februara u Sokobanji i Kristina i Nikola nisu predstavljali tamo samo svoj grad, nego i Vojvodinu, s obzirom da su bili jedini predstavnici vojvođanskih škola među učesnicima. Posle toga održano je opštinsko takmičenje iz fizike na kome je Kristina osvojila prvu nagradu i plasirala se na okružno, a osim nje imamo još pet učenika koji su osvojili nagrade na tom takmičenju, tako da sa ponosom mogu da kažem da u našoj školi ima mnogo dece koja su dobri fizičari – kaže nastavnica fizike u Osnovnoj školi “Sremski front” Bojana Lepinjica i dodaje da je Kristina prošle godine u jednom danu učestvovala na dva takmičenja, pre podne je na okružnom iz fizike, a popodne na opštinskom iz tehničkog i na oba je osvojila nagrade.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: