• sreda, 10. avgust 2022.
Održani “Ovčarski dani”
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Održani “Ovčarski dani”

10. septembar 2017. godine

Stada se vracajuLežimir – Udruženje odgajivača ovaca i koza „Sirmijum“ iz Ležimira organizovalo je  svoje tradicionalne „Ovčarske dane“. Kao i obično, i ove godine se na malenom platou ispred ležimirskog lovačkog doma okupio veliki broj gostiju, udruženja žena, proizvođača meda, rakije, domaćih kolača, a nisu izostali ni oni koji su se okušali u kuvanju paprikaša, uživali u muzici ili sa svojom decom došli da se opuste na malenom vašaru koji je organizovan u sklopu manifestacija koja za cilj ima da populariše ovčarstvo i kozarstvo na Fruškoj gori i Sremu.

Ovogodišnje „Ovčarske dane“ pomogli su pokrajinski Sekretarijat za poljoprivredu, lokalna samouprava, mitrovačka Agencija za ruralni razvoj, mnogobrojni sponzori i udruženja žena, a pre svih ležimirsko udruženje „Spomenak“.

Prvo mesto u kuvanju paprikaša pripalo je ove godine „Indijancima“ iz Ležimira. Drugo mesto uzeli su domaćini iz „La kampanele“, dok je treća bila mitrovačka „Sigurica“. U potezanju konopca, što se i očekivalo, prvi su bili bajkeri iz Moto kluba „Srem“, dok je u bacanju kamena sa ramena bio prvi Saša Rankić iz Sremske Mitrovice.

Najbolji med imao je Dragan Parozanski iz Ležimira, dok je još jedan Ležimirac, Jovica Radosavljević imao najbolju rakiju. Najbolje grlo imao je Bojan Marinković iz „Kusago“ tima iz Mačvanske Mitrovice.

Najbolja kolekcija ovaca pripada Slavku Iliću iz Kaća, dok najbolju kolekciju koza ima Sima Kovačević iz Suseka.

Najlepši štand imale su Čalmanke iz Udruženja žena „Ženski svet“.čar

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: