• Tuesday, 6. June 2023.
Po sto hiljada za preduzetnike
Društvo | Ekonomija | Hronika | Stara Pazova | Vesti
0 Komentara

Po sto hiljada za preduzetnike

11. May 2023. godine

Кao i prethodnih godina tako i ove, na osnovu Rešenja Predsednika opštine Stara Pazova o obrazovanju Кomisije za pripremu i obradu konkursne dokumentacije za raspodelu sredstava za podsticaj razvoja preduzetništva, mikro i malih preduzeća na teritoriji opštine, Programa lokalno ekonomskog razvoja opštine Stara Pazova 2018-2023. godine, a u vezi Odluke o budžetu za 2023. godinu i Rešenja o opravdanosti dodele državne pomoći male vrednosti, Кomisija je raspisala Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za podsticaj razvoja preduzetništva, mikro i malih pravnih lica.

Bespovratna sredstva se odobravaju privrednim subjektima jednokratno u iznosu od 100.000 dinara. Duplo veći iznos nego ranije obradovao je preduzetnike, koji imaju pravo da konkuriši ove godine. To su preduzetnici, mikro i mala pravna lica sa sedištem na teritoriji Opštine Stara Pazova, koja posluju najmanje godinu dana u kontinuitetu, izmirila su poreske obaveze, u većinskom su domaćem vlasništvu, nisu u stečaju ili likvidaciji i prošle godine nisu konkurisala za sredstva.

Za ove namene u opštinskom budžetu je obezbeđeno šest miliona dinara, tako da će pravo na bespovratna podsticajna sredstva ostvariti 60 pazovačkih preduzetnika.

Dobijena sredstva se mogu iskoristiti za kupovinu nove ili polovne opreme, delova mašina ili alata i za nabavku repromaterijala i sirovina. Кompletan konkurs sa obrascima za prateću dokumentaciju objavljen je na internet stranici Opštine Stara Pazova. Otvoren je do utroška sredstava, najkasnije, zaključno sa 30. junom ove godine.

B. Topalović

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.
%d bloggers like this: