• petak, 22. septembar 2023.
Nakon dve decenije rekonstrukcija čvorišta vodovoda
Projekti | Inđija
0 Komentara

Nakon dve decenije rekonstrukcija čvorišta vodovoda

20. septembar 2017. godine

Reč je o čvorištima koja postoje u Beški, Slankamenu i Novim Karlovcima gde ništa značajnije nije urađeno više od dve decenije, pa su iz tog razloga meštani imali problema sa vodosnabdevanjem

Piše: M. Balabanović

BeskaTokom letnjih meseci većina gradova u Srbiji ima problem sa vodosnabdevanjem, a pojedina sela gotovo da ostaju bez vode. Kada je reč o inđijskoj opštini, nadležni ističu da je situacija bila zadovoljavajuća, ali da uvek može bolje. Tako su radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodili neophodne radove, kako na vodovodnoj mreži tako i na otklanjanju havarija koje su neminovne. U naseljenom mestu Beška povremeno su se dešavale nestašice vode, pogotovo tokom letnjeg perioda, a u narednih desetak dana biće kompletno rekonstruisana čvorišta u određenim delovima sela.

Dragoljub Trifunovic,direktor JKP Vodovod i kanalizacija– Od polovine juna do septembra vodovodna operativa je bila apsolutno posvećena održavanju vodostabilnosti na teritoriji cele opštine koja je bila potpuno opskrbljena vodom, bez ijednog problema. Kako je prošao kritičan period kada se najviše računa vodilo o vodosnabdevanju, u ovom periodu nastavljamo sa našim aktivnostima koje se odnose na rešavanje višedecenijskih problema, odnosno čvorišta koja nikada nisu rađena – navodi Dragoljub Trifunović, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ i objašnjava:

– U naseljenom mestu Beška smo uradili jedno veoma važno čvorište u Fruškogorskoj ulici, a ovih dana ćemo uraditi još jedno. Taj posao je trebao biti urađen, ali zbog „Beška festa“ su malo rokovi pomereni. Radi se o lokaciji u strogom centru naselja gde ćemo sprovesti obimne i vrlo zahtevne radove koji podrazumevaju potpunu rekonstrukciju čvorišta.

Izgradnjom bunara popravljeno vodosnabdevanjeReč je o čvorištima koja postoje u Beški, Slankamenu i Novim Karlovcima gde ništa značajnije nije urađeno više od dve decenije, pa su iz tog razloga meštani imali problema sa vodosnabdevanjem.

– Mi to moramo da uradimo pre svega zbog gubitaka koje imamo na vodovodnoj mreži i zbog vodosnabdevanja u ovom selu – poručuje direktor i ističe da ovo javno preduzeće u narednom periodu očekuje obiman posao ne samo u selima već i u industrijskoj zoni zbog novih fabrika koje se grade.

Kako je na kraju istakao direktor, u Beški je prethodne nedelje nakon havarije izvršena sanacija terena na trgu Danice Jovanović, gde je urađen trotoar ispred nekoliko kuća.

Podsećamo, pred kraj prošle godine izgrađen je novi bunar u Beški, čime je znatno popravljen kapacitet vode, a ova investicija  bila je od ključnog značaja za vodovodnu mrežu u Čortanovcima.

Tekst je napisan u sklopu realizacije Projekta „Ravnomerni razvoj: da selo bude kao grad“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: