• četvrtak, 18. april 2024.
Umetnost pobeđuje nasilje
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Umetnost pobeđuje nasilje

19. decembar 2016. godine

Sremska Mitrovica – Da umetnost kao dokaz kreativnosti i duhovne snage i lepote može da pobedi nasilje, pokazali su učenici Muzičke škole “Petar Krančević” koji su proteklog vikenda bili organizatori nesvakidašnjeg edukativno-umetničkog programa, realizovanog u okviru projekta “Umetnost protiv nasilja”.

Događaj čiji su akteri bili mitrovački školaraci trajao je dva dana. Prvog dana realizovane su radionice, tribine, predavanja i zajednički otvoreni razgovori sa predavačima koji su govorili o nasilju, njegovom prepoznavanju i oblicima prevencije. Drugog dana, centralni događaj bio je koncert na kojem su nastupali isključivo učenici 12 mitrovačkih škola. Takođe, predstavljeni su pisani i slikani radovi učenika na temu ”Umetnost protiv nasilja”.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: