• Friday, 27. May 2022.
POČINjE 4. SREM FILM FEST
Kultura | Vesti
0 Komentara

POČINjE 4. SREM FILM FEST

4. October 2016. godine

Vrdnik – U sredu 5. oktobra, u Hotel “Termal” u Vrdniku, u 19 sati biće svečano otvoren četvrti Međunarodni festival dokumentarnog filma  “Srem film fest”.  Festival je takmičarskog karaktera čiji učesnici će se nadmetati u kategorijama turizam i ekologija,  a za Zlatnu, Srebrnu i Bronzanu Bubamaru nadmetaće se 60 filmova iz 31 zemlje sa pet kontinenata.

– Festival traje do 8. oktobra, a na festivalu će filmovi  biti prikazani u devet gradova na 11 lokacija u Srbiji i Hrvatskoj, odnosno na području regije Srema. Pored edukativnog karaktera, festival ima značaj na polju ekologije i kulturnog nasleđa, utiče i na razvoj multikulturalnosti i interkulturalnosti na čega smo posebno ponosni – ističe direktor i osnivač festivala Igor Čolak.

Pored Hotela “Termal” u Vrdniku projekcije će se organizovati u Kulturnom centru Stara Pazova, Kulturnom centru Inđija, u Zavičajnom muzeju u Rumi, na arheološkom nalazištu Gomolava u Hrtkovcima, u Kulturnom centru Pećinci, u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici, na Specijalnom rezervatu prirode “Zasavica”, kao i u Muzeju u Iloku, u Pastoralnom centru u Nijemcima i u Muzej Vučedolske kulture u Vukovaru.

Ovogodišnji selektor “Srem film festa” je reditelj Vladimir Perović. Pored njega Direkciju festivala čine  reditelj Dragomir Zupanc i doktor bioloških nauka Oliver Fojkar.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: