• četvrtak, 18. april 2024.
Tribina o opasnosti sa interneta u Sremskoj Mitrovici
Vesti
0 Komentara

Tribina o opasnosti sa interneta u Sremskoj Mitrovici

19. april 2016. godine
Tribina

Tribina

Sremska Mitrovica – Sremskomitrovački učenici imali su priliku da se upoznaju sa opasnostima koje vrebaju sa interneta preko javne tribine u  organizaciji Fonda B92 i Centra za kulturu “Sirmijumart”. Na tribini održanoj u sali Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača i poslovnih informatičara “Sirmijum” govorili su Biljana Lajović, klinički psiholog, Gordana Vujisić, koordinator Jedinice za prevenciju nasilja , Vlada Arsić, autor knjige “Armagedon” – zbrike stvarnih događaja u kojima su mladi bili žrtve internet nasilja i Miljana Jovanović, koordinator NET patrole. U ime grada skup je pozdravio Milan Kovačević , predsednik Skupštine grada ističući da je ova tema sve prisutnija u praksi i da  će grad podržati sve akcije borbe protiv ovog vida kriminala.
Internet se svakodveno koristi, mahom njegove prednosti koriste u komunikaciji i informisanju mladi ljudi. Koriste se razni portali, društvene mređe, ali korisnici su nesvesni opasnosti koje to nosi zato je cilj tribine podizanje svesti građana  o opasnostima ove vrste, kazao je Petar Samardžić, direktor “Sirmijumarta”.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: