• subota, 9. decembar 2023.
Raste potrošnja vode u Sremskoj Mitrovici
Vesti
0 Komentara

Raste potrošnja vode u Sremskoj Mitrovici

14. jul 2015. godine
Voda

Voda

Sremska Mitrovica – Tropska temperatura tokom minulih  dana uslovila je drastično povećanje potrošnje vode. Ona je bila za trećinu veća nego tokom umereno toplih dana. U periodu između 19 i 20 sati potrošačima  sinoć je isporučeno 410 litara u sekundi vode za piće. To je, ipak, nešto manje u poređenju sa julskom potrošnjom 2012. godine kada je zabeležen maksimum od 460 litara vode u sekundi.Pritisak na izlazu iz potisne crpne stanice u Postrojenju za preradu vode povećan je sa 3,7 na 4,0 bara, kako bi viši spratovi stambenih zgrada i potrošači u najudaljenijim zonama imali propisan kvalitet vodosnabdevanja, javili su iz JKP “Vodovod” u Sremskoj Mitrovici.
Ovakva situacija ne predstavlja problem za preradu i distribuciju vode do korisnika, dodaje se u saopštenju “Vodovoda”, jer su kapaciteti i funkcionalnost kompletnog sistema vodosnabdevanja optimalni i na najvišem stepenu pouzdanosti. Kako pokazuju analize, voda za piće odgovara svim parametrima Pravilnika o higijenskoj ispravnosti, tako da Mitrovčani mogu nesmetano i bez bojazni da je koriste.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: