• sreda, 29. novembar 2023.
Proglašena vanredna situacija
Vesti | Šid
0 Komentara

Proglašena vanredna situacija

16. jun 2015. godine

Šid – Zbog elementarne nepogode, praćene olujnim nevremenom koje je u nedelju posle 19 časova pogodilo šidsku opštinu, juče je održana sednica opštinskog Kriznog štaba na kojoj je proglašena vanredna situacija. Predsednik Opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Nikola Vasić, naložio je formiranje Komisije za utvrđivanje štete od posledica olujnog vetra. Nevreme je pričinilo veću materijalnu štetu na javnim površinama koja je brzom intervencijom nadležnik i radnika JKP “Standard” sanirana tokom noći i u jutarnjim časovima. I na velikom broju stambenih objekata u Šidu vetar je načinio štetu, uglavnom na krovovima sa kojih je odnosio crep, te je za prijavu štete kao i za sve informacije građanima na raspolaganju broj telefona 712-544. Zoran Semenović, direktor JP za stambene usluge i građevinsko zemljište Opštine Šid, koordinator Štaba za saniranje posledica vanredne situacije, kaže da je šteta jako velika i da se meri stotinama hiljada evra, što u javnom, što u privatnom vlasništvu.

Vanredna situacija će biti na snazi sve do prestanka potrebe za sprovođenje mera zaštite i spasavanja od elementarnih nepogoda u opštini Šid.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: