• subota, 18. maj 2024.
MATURANTI PLESALI U SREMSKOJ MITROVICI
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

MATURANTI PLESALI U SREMSKOJ MITROVICI

25. maj 2015. godine

Sremska Mitrovica – Tradicionalna maturantska parada je održana prošlog petka tačno u podne, na gradskom trgu, u Sremskoj Mitrovici. Ni loše vreme nije sprečilo više od tri stotine mitrovačkih maturanata da se pridruže stotinama hiljada vršnjaka širom Evrope i da zaplešu uz korake kadrila i zvuke Štrausove operete “Slepi miš” i bečke fiharmoničare.

Ove godine preko 30 gradova iz Srbije je učestvovalo na ovom događaju čija je osnovna ideja povezivanje mladih kroz ples i muziku, kako bi tokom šest minuta sinhronizovanog plesa svi bili kao jedan, bez granica, razlika i nasilja, promovišući mir i zajedništvo kao zajedničku želju čovečanstva.

Maturantsku paradu je organizovala “Kancelarija za mlade” u okviru projekta “Volontiraj, aktiviraj, omladiniraj” Sremska Mitrovica, pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica.

M. T. – Sl. N. 

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: