• sreda, 24. april 2024.
Grade se nasipi kod Adaševaca, Vašice, Ilinaca i Kuzmina
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Grade se nasipi kod Adaševaca, Vašice, Ilinaca i Kuzmina

21. maj 2014. godine

bosut-mehanizacija-odbrana-srem-nasipi-bedemi_660x330Sremska Mitrovia – Komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Goran Ješić izjavio je danas u Sremskoj Mitrovici da ovaj grad, u ovom trenutku, potpuno bezbedan. U isto vreme, na terenu se grade novi odbrambeni nasipi kod sela Adaševci, Vašica, Ilinci i Kuzmin.

– Voda prodire kroz morovićke šume, a mi smo na tom pravcu gradili dva nasipa. Prvi uspeo da skrene vodu i vrati deo vode u Hrvatsku, dok se voda ne prelije na drugom nasipu, završićemo četiri kilometra nasipa na Rači, a završavamo i četiri kilometra na Bosutu. Mehanizacija se seli dalje. Voda se pomerila od Save i kao što smo upozorili,  pa postoji mogućnost da dođe do naseljenih mesta Adaševci, Vašica, Ilinci, Kuzmin. Mehanizacija je upućena tamo. Geometri crtaju kote i prave se privremeni nasipi – rekao je Ješić. – Cilj je zadržati vodu dok Sava ne padne dovolljno da budemo u prilici da otvorimo ustavu na Bosutu i umesto 30 kubnih metara u sekundi koji se sada prepumpavaju u Savu, krene 200 kubika u sekundi. To će se dogoditi  za pet dana.

Ješić je podvukao da je u ovom trenutku Mitrovica potpuno bezbedna, te je sada najvažniji zadatak operativnog plana da se obezbedi komunikacija Kuzmin – Bosut i trafo stanica kod crpne stanice Bosut

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: