• nedelja, 16. jun 2024.
Pomoć za parove bez dece
Vesti
0 Komentara

Pomoć za parove bez dece

29. januar 2014. godine

Sava CojcicPećinci – U cilju borbe protiv bele kuge i ove godine Opština Pećinci nastvlja sa finanijskom podrškom veštačke oplodnje za parove bez dece koji su već iskoristili dva pokušaja na teret republičkog budžeta.  Prema navodima predsednika privremenog organa Save Čojčića u pitanju je mera populacione politike koja za cilj ima borbu protiv niske stope nataliteta, a koja je, kao što je poznato, sprovođena i tokom prošle godine.

– Kada govorimo o odnosu mortaliteta i nataliteta, Pećinci, na žalost prate tragični nacionalni i evropski trend. Shodno tome, lokalna samouprava je zato u budžetu za godinu koja je ostala iza nas izdvojila za podršku pokušajima veštačke oplodnnje tri miliona dinara, a isto toliko ćemo izdvojiti i ove godine. Kao što je poznato, jedan pokušaj košta 300.000 dinara što znači da će u ovoj godini finansijska podrška biti obezbeđena za deset parova tokom ove godine. Takođe, lokalna samouprava je spremna da finansira dva pokušaja veštačke oplodnje svakom paru bez dece i za ovu godinu već imamo nekoliko parova u proceduri kod Centra za socijalni rad, ističe prvi čovek pećinačke Opštine i dodao: – Ovo nije jedina mera populacione politike koju smo sproveli. Pred sam kraj prošle godine svim porodicama sa novorođenčadima lokalna samouprava je uručila jednokratnu podršku, koja je uvećana na 40.000 dinara.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: