• četvrtak, 25. april 2024.
Baština 2013.
Vesti
0 Komentara

Baština 2013.

30. oktobar 2013. godine

DSC_9052Sremska Mitrovica – Četvrta po redu Konferencija međunarodnog kulturnog turizma “Baština 2013.” održana je u konferencijskoj sali hotela Sirmijum. Manifestaciji koju organizuje Kulturni forum iz Novog Sada i koja za cilj ima unapređenje kulturnog turizma i na taj način očuvanje istorijske baštine prisustvovao je veliki broj turističkih radnika iz Srbije i Hrvatske, ali i istoričara umetnosti, istoričara i drugih. Posebni gosti bili su predstavnici lokalne samouprave u Vinkovcima koje je predvodio Gradonačelnik Mladen Karlić.

Kako je u svom obraćanju učesnicima Konferencije istakao Karlić, Vinkovci i Sremska Mitrovica su dva istorijski i geografski bliska grada koje zajednička kulturno – istorijska baština upućuje na saradnju i zajednički nastup kod fondova Evropske unije.

– U našem gradu rođena su dva rimska imperatora, postradala su dva hrišćanska svetitelja i po tome smo vrlo slični carskom Sirmijumu. To nasleđe se mora čuvati i prezentovati svetskoj javnosti koja ima šta da vidi i nauči od nas, rekao je Karlić.

Sa ovim rečima se složio i zamenik Gradonačelnika Sremske Mitrovice Tomislav Janković koji je napomenuo i to da značaj ovakvih Konferencija leži u povezivanju ljudi i mogućnostima stvaranja zajedničkih projekata koji mogu da nekadašnju Panoniju vrate na svetsku turističku mapu.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: