• sreda, 29. novembar 2023.
Čereviću knjiga posvećenosti i ljubavi
Vesti | Beočin
0 Komentara

Čereviću knjiga posvećenosti i ljubavi

21. septembar 2012. godine

Beočin – Posle nekoliko monografskih dela o najpoznatijem sremskom podunavskom selu – “Čerević” (L. Kljaić), “Gospodsko selo Čerević” I i II (B. Petrović), kao i knjiga o pravoslavnoj crkvi (Nikola Ćirilović) i katoličkoj župi (Antun Dević), evo još jednog dela posvećenog ovom mestu: “O Čereviću iz Čerevića” (“Prometej”, Novi Sad 2012), iz pera književnice i kritičarke mr Ljubice Popović-Bjelice. Iako rođena Novosađanka, po majci Čerevićanka, autorka je čitavim svojim bićem i životnim opredeljenjem ostala vezana za Čerević, selo u kojem je “upoznala sebe” i gde dobar deo godine provodi i stvara.

Nova knjiga o Čereviću, zapravo, izbor je iz nebrojenih, već objavljenih radova gospođe Bube Bjelice o njenom selu, a ponajpre o ličnostima po kojima se ovo mesto i danas nadaleko prepoznaje. Ti članci su, najpre, svetlost dana ugledali u dnevnoj štampi i periodici – novosadskom “Dnevniku” i “Sremskim novinama”, potom su tu “Misao”, “Luča”, “Dobrovoljački glasnik”, “Letopis Matice srpske”, katalog Zavičajnog muzeja u Čereviću… – da bi složeni između korica samostalne publikacije, napokon, dobili novi značaj i vrednost.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: