• subota, 13. april 2024.
Radovi na uređenju Sabornog hrama i Crkvene opštine
Vesti
0 Komentara

Radovi na uređenju Sabornog hrama i Crkvene opštine

29. avgust 2012. godine
 

Sremska Mitrovica – Radovi na povraćaju starog sjaja Sabornog  hrama Svetog velikomučenika Dimitrija, privode se kraju. Kako isitče protojerej Gvozden Arambašić, okončanje radova na restauraciji ograde crkvene porte očekuje se do početka septembra, a nakon toga sledi i dovršetak radova na izgradnji novih kancelarija Srpske pravoslavne Crkvene opštine.

– Za sveštenstvo i za vernike, ovi radovi su od velikog značaja, jer njima ne samo da se ulepšava grad nego se našoj svetinji vraća sjaj koji ona i zaslužuje. Radovi na uređenju ograde napreduju dobro i da nije ovako visokih temperatura već bi bili gotovi. Trenutno smo u poslu oko uređenja kancelarije za Crkvenu opštinu, sale za krštenja, rođendane i venčanja u kojoj ćemo moći da proslavljamo i našu krsnu slavu, Svetog Dimitrija, ističe prota Gvozden.

 

 

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: