• sreda, 17. jul 2024.
Bus-buba skup u Pećincima okupio učesnike iz 5 zemalja
Društvo | Zabava | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Bus-buba skup u Pećincima okupio učesnike iz 5 zemalja

8. jul 2024. godine

Drugi Bus-buba skup, održan u Pećincima 5, 6. i 7. jula, okupio je, pored učesnika iz cele Srbije, i učesnike iz Češke, Rumunije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Pokrovitelj Skupa je Opština Pećinci, a učesnike je pozdravio zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić, koji je istakao značaj ovakvih manifestacija za promociju pećinačke opštine.

-Svakako da su značajne. Mi smo to prepoznali. Lane je bila prva manifestacija, ovo je druga. Na taj način promoviše se opština Pećinci i naše prirodne lepote. Imali su priliku da obiđu Obedsku baru, sada su ovde u Ogaru, a otići će i u Donji Tovarnik. Na taj način se promoviše lokalna samouprava. Svakako, mi smo to podržali. Kao i ostale manifestacije, tako ćemo i ovu manifestaciju podržati i u narednim godinama – poručio je Vojkić.

Organizator skupa je Oldtajmer klub „Srem“ iz Pećinaca, a predsednik Kluba Petar Popović kaže da je ove godine Bus-buba skup okupio veći broj učesnika od prošlogodišnjeg.

-Imamo 67 vozila sa preko 150 ljudi. Imamo učesnike iz 4 strane zemlje – iz Češke, Slovenije, Rumunije i iz Bosne i Hercegovine. Po onome što vidimo prezadovoljni su i nisu ni očekivali da će skup biti ovakav, mada su čuli da je prošle godine bilo jako lepo, pa su se zato i pojavili. Došli su iz daleka. Preko 1.150 kilometara prešao je čovek iz Češke. Očigledno se pročulo da je ovde lepo – izjavio je Popović.

Prvog dana skupa, u kampu u Pećincima je organizovan živi nastup Stars benda, a drugog dana u večernjim časovima upriličeno je druženje učesnika i posetilaca Skupa.

Drugog dana manifestacije organizovan je defile kroz pećonačku opštinu, u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Pećinci, a učesnici su posetili neke od najatraktivnijih turističkih lokaliteta, poput Obedske bare, Etno kuće Aksentijev kućerak u Ogaru i zoo vrta u Donjem Tovarniku.

Izvor/foto: pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: