• četvrtak, 18. jul 2024.
Za podršku mladim poljoprivrednicima dodeljeno 148 miliona dinara
Poljoprivreda
0 Komentara

Za podršku mladim poljoprivrednicima dodeljeno 148 miliona dinara

14. jun 2024. godine

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je danas dodelu ugovora, u vrednosti 148 miliona dinara, registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, čiji su nosioci poljoprivredni proizvođači mlađi od 40 godina.

Bespovratna podsticajna sredstva su dodeljena na osnovu konkursa za podršku mladima u ruralnim područjima u Vojvodini, koji su prvi put registrovali gazdinstvo u periodu od 1. aprila tekuće godine.

Cilj ovog konkursa je da podrži nove mlade generacije poljoprivrednika koje su školovane za rad u ovom sektoru, podsticanje ostanka mladih u ruralnim područjima, te poboljšanje ukupnih uslova za njihov život na selu. I ove godine je vladalo veliko interesovanje za ovaj konkurs u okviru kojeg je dodeljeno 127 ugovora za isto toliko porodica u našoj pokrajini, koje su za svoju egzistenciju odabrale bavljenje poljoprivredom.

Vrednost ovog podsticaja iz pokrajinskog budžeta iznosi do 90 odsto sredstava.

Dodeljena sredstva opredeljena su za investicije mladih poljoprivrednika u sektoru stočarstva za kupovinu priplodnih grla ovaca, goveda i svinja, potom sektoru biljne proizvodnje – za podizanje višegodišnjih zasada voća i nabavku mehanizacije u povrtarskoj proizvodnji i nabavku pčelinjih društava.

Među potpisnicima ugovora bili su mladi iz opština Žabalj, Inđija, Novi Bečej i gradova Novi Sad i Subotica, a najveće interesovanje je bilo za nabavku kvalitetnih priplodnih grla stoke.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: