• četvrtak, 18. jul 2024.
Premijer Srbije obišao radove na izgradnji Fruškogorskog tunela
Vesti | Irig
0 Komentara

Premijer Srbije obišao radove na izgradnji Fruškogorskog tunela

15. jun 2024. godine

Irig-Radove na izgradnji Fruškogorskog tunela danas je obišao premijer u Vladi Republike Srbije, Miloš Vučević, rekavši da će projekat Fruškogorskog koridora preporoditi Srem i da radovi teku planiranom dinamikom. On je dodao da ga posebno raduje to što je ubrzano probijanje tunela, tako da sada treba četiri meseca za nešto za šta je ranije bilo potrebno devet.

-Ovaj tunel donosi konkretnu zaštitu Nacionalnog parka Fruška gora, jer se više neće ići kroz njega i neće biti emisije štetnih gasova, a istovremeno ima veliki značaj za Irig i Srem, koje će koridor preporoditi, rekao je Vučević.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić podsetio je na to da je tunel „Iriški venac“ dug 3,5 kilometara i da će biti najduži u Srbiji. Koliko će ovo značiti ljudima koji žive ovde, pokazuje činjenica da će ovaj tunel promeniti način života. Ovo je dokaz kako zajedno možemo da uradimo velike stvari, poručio je Vesić.

Ambasador Kine u Srbiji Li Ming iskazao je zahvalnost premijeru Vučeviću i ministru Vesiću na angažovanosti oko projekta.

Do sada je probijeno 52 odsto tunela, a očekivanja su da će se radnici kineske kompanije CRBC sresti naredne godine.

-Za našu opštinu ovaj projekat je od nemerljivog značaja. Fruškogorski koridor doneće nove investicije u naš Irig, pre svega u oblasti turizma. Izmestiće teretni saobraćaj iz Iriga i konačno će naši meštani biti bezbedni, rekao je Tihomir Stojaković, predsednik Opštine Irig. 

irig #sremskenovine

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: