• četvrtak, 18. jul 2024.
Opštini Beočin dodeljena sredstva za kupovinu kuće i građevinskog materijala za izbeglice
Društvo | Vesti | Beočin
0 Komentara

Opštini Beočin dodeljena sredstva za kupovinu kuće i građevinskog materijala za izbeglice

21. jun 2024. godine

Povodom Svetskog dana izbeglica, danas je u Palati Srbija upriličeno svečano uručenje ugovora gradovima i opštinama koje su dobile sredstva Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije za stambeno zbrinjavanje izbeglica i poboljšanje uslova života interno raseljenih lica.

Događaju je prisustvovala predsednica opštine Beočin Biljana Janković koja je istakla da je za namene stambenog zbrinjavanja izbeglica kao i dodele pomoći u vidu građevinskog materijala i opreme, zajedničkim ulaganjima lokalne samouprave i Komesarijata za izbeglice i migracije predviđeno ukupno oko 2,8 miliona dinara.

-Sredstva koja će biti opredeljena konkursom Opštine Beočin u 2024. godini izbeglicama za svrhu kupovine jedne seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti, iznose oko dva miliona dinara, dok je za nabavku jednog paketa građevinskog materijala opredeljeno 800 hiljada dinara – rekla je Janković.

Otvaranje konkursa za izbeglice na teritoriji opštine Beočin očekuje se u naredne dve nedelje.

Foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: