• petak, 14. jun 2024.
Upis u Muzičku školu “Petar Krančević” do kraja nedelje
Društvo | Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Upis u Muzičku školu “Petar Krančević” do kraja nedelje

28. maj 2024. godine

Još pet radnih dana otvoren je konkurs za upis u Muzičku školu „Petar Krančević“ u Sremskoj Mitrovici.

Zašto je važno da deca pohađaju muzičku školu i uče da sviraju instrument, objašnjavaju profesori mitrovačke muzičke škole:

U svetu prepunom tehnologije i brzog tempa života, muzičko obrazovanje pruža deci jedinstvenu priliku za razvoj i izražavanje. Evo nekoliko razloga zašto je važno da vaša deca pohađaju muzičku školu i nauče da sviraju instrument:

  1. Kognitivni razvoj: Istraživanja pokazuju da muzika pozitivno utiče na mozak dece. Učenje sviranja instrumenta poboljšava memoriju, pažnju i sposobnost rešavanja problema.
  2. Razvoj discipline i strpljenja: Redovno vežbanje i posvećenost potrebni za savladavanje muzičkog instrumenta pomažu deci da razviju radne navike, strpljenje i disciplinu koje su korisne u svim aspektima života.
  3. Emocionalna inteligencija: Muzika je moćan alat za izražavanje emocija. Učenjem muzike, deca bolje razumeju i izražavaju svoja osećanja, što doprinosi njihovom emocionalnom razvoju i empatiji prema drugima.
  4. Socijalne veštine: Sviranje u orkestru ili bendu uči decu timskom radu, komunikaciji i saradnji. Ove veštine su ključne za uspeh u školi i kasnijem životu.
  5. Kreativnost i samopouzdanje: Muzika podstiče kreativno razmišljanje i inovaciju. Kada deca savladaju novu pesmu ili nastupaju pred publikom, njihov osećaj postignuća i samopouzdanja raste.
  6. Kulturna svest i razumevanje: Kroz muziku, deca upoznaju različite kulture i istorijske periode, što proširuje njihove vidike i razvija kulturnu svest.

Muzička škola nije samo mesto gde se uče note i akordi, već i prostor gde deca rastu, razvijaju se i otkrivaju svoje talente. Upisivanjem vašeg deteta u muzičku školu, otvarate mu vrata ka bogatom svetu muzike i mnogim životnim veštinama koje će mu koristiti u budućnosti.

Za sve dodatne informacije posetite link u nastavku ili dođite lično do škole.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: