• subota, 20. april 2024.
Predstavljanje knjige “Moj svet tambure” Boška Bogičevića
Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Predstavljanje knjige “Moj svet tambure” Boška Bogičevića

2. april 2024. godine

Predstavljanje knjige „Moj svet tambure“ autora Boška Bogičevića održaće se u četvrtak, 4. aprila u 18.30 časova u Čitaonici Biblioteke „Gligorije Vozarović“ u Sremskoj Mitrovici.

Ova zanimljiva knjiga ne samo da govori o vrstama i razvoju tamburaških instrumenata, već seže u daleku prošlost i dokumentuje razvoj i rasprostranjenost žičanih instrumenata od drevnih civilizacija pa nadalje. Posebna poglavlja posvećena su biografijama znamenitih tamburaša, kao i čuvenim tamburaškim festivalima.

Pored autora, o knjizi će govoriti u ime izdavača, Milorad Lonić, predsednik kulturno-umetničkih društava Srbije, kao i recenzent Zoran Mulić, profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. U muzičkom delu programa nastupiće mali tamburaški sastav „Sremska banda“. Moderator programa je Milijana Dmitrović Torma.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: