• utorak, 23. april 2024.
Započeta dogradnja vrtića u Pećincima
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Započeta dogradnja vrtića u Pećincima

7. mart 2024. godine

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanovići predsednik opštine Pećinci, Siniša Đokić, položili su kamen temeljac za objekat u okviru PU „Vlada Obradović Kameni“ u ovoj opštini.

Ministarka Đukić Dejanović izjavila je da je Vlada Republike Srbije posvećena unapređenju kvaliteta i modernizaciji obrazovanja i stvaranju kvalitetnijih uslova za rad i učenje.

-Obrazovanje ima posebno važno mesto, a to dokazujemo i danas dogradnjom vrtića u Pećincima, uz investiciju vrednu više od 45 miliona dinara, koja će omogućiti proširenje postojećeg objekta za 550 metara kvadratnih čime će biti obezbeđeno dodatnih 80 novih mesta za decu – izjavila jeministarka prosvete.

Ona je navela i da je planirana izgradnja ukupno 23 objekta u 22 lokalne samouprave, kao i adaptacija i opremanje soba čime će se obezbediti dodatnih 11.000 mesta za mališane u vrtićima širom Srbije.

-Na ovaj način pruža se podrška lokalnoj samoupravi, ali roditeljima i deci – istakla je ministarka, koja je prethodno posetila Šimanovce i objekat u okviru PU „Vlada Obradović Kameni“, gde je obišla 10 soba
koje su opremljene u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje.“

Ministarstvo prosvete, takođe, kroz projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“, pruža sistemsku podršku unapređivanju kvaliteta sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Republici
Srbiji.

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić izjavio je da danas počinje realizacija investicije koja će označiti kraj lista čekanja za upis u vrtić u Pećincima.

-Uskoro počinjemo rekonstrukciju i dogradnju vrtića u Obrežu i kada ove dve investicije budu završene, više nećemo imati liste čekanja nigde na teritoriji naše opštine, a svi roditelji koji to žele moći će da upišu dete u vrtić. Deca su nam prioritet i zbog toga mnogo ulažemo u obrazovno vaspitne objekte. Samo u poslednjih nekoliko godina izgrađeni su novi vrtići u Šimanovcima i Kupinovu, a kompletno rekonstruisani u Karlovčiću, Brestaču i Ogaru. Cilj nam je da roditeljima olakšamo odgajanje dece i zbog toga je od ove godine boravak u vrtiću potpuno besplatan za svu decu – izjavio je predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić.

U okviru dodatnog opremanja predškolskih ustanova, PU iz Pećinaca dobila je i komplet IKT opreme vredne skoro 140.000 dinara, kao i niski mobilni nameštaj u vrednosti od oko 215.000 dinara.

Ministarstvo prosvete u saradnji sa Svetskom bankom u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“, vrednosti 47 miliona evra, sprovodi izgradnju novih, dogradnju, adaptaciju i
opremanje postojećih objekata na teritoriji Srbije. Do sada je izgrađeno 9 vrtića, dok je u toku gradnja još 14 objekata. Takođe, kroz Projekat je do sada u preko 70 jedinica lokalne samouprave adaptirano i opremljeno skoro 300 vrtićkih soba za poludnevni i celodnevni boravak za više od 6000 mališana.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: