• utorak, 23. april 2024.
Romska zajednica u Beočinu obeležila 8. mart
Društvo | Vesti | Beočin
0 Komentara

Romska zajednica u Beočinu obeležila 8. mart

8. mart 2024. godine

Predsednica Opštine Beočin Biljana Janković i direktorka Kancelarije za inkluziju Roma Ljiljana Mihajlović prisustvovale su sinoć proslavi koju je povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena organizovala romska zajednica u Beočinu.

Predsednica Janković je tom prilikom svim ženama srdačno čestitala praznik i uputila reči zahvalnosti predstavnicama romske zajednice na pozivu za ovogodišnji osmomartovski prijem.

-Tradicionalno, uz podršku Opštine Beočin sa našim sugrađankama Romkinjama obeležavamo Dan žena i želimo da pošaljemo najlepše poruke o zajedništvu i lepoti različitosti i koje negujemo ovde u Beočinu. Opština Beočin i u ovoj godini nastavlja sa programima inkluzije Roma, a posebno bih želela da ohrabrim sve žene da zajedno rade na stvaranju romskih udruženja i ženskih organizacija koje bi značajno promovisale vrednosti, kulturu, tradiciju i obrazovanje Roma – poručila je Janković.

Direktorka Kancelarije za inkluziju Roma Ljiljana Mihajlović je u svom obraćanju takođe svim ženama čestitala 8. mart i istakla da je Beočin jedna od retkih opština u Vojvodini koja ima izuzetno razvijenu romsku zajednicu te da su ovakvi događaji prilika da romske žene u duhu svoje tradicije i kulture obeleže i značajan međunarodni praznik.

Organizatorke događaja bile su Zuhra Sinani, Tina Jovanov, Elsada Drmaku i Naznija Demirović.

foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: