• nedelja, 28. april 2024.
Nagrada za Sofiju Plemić na “Batutovom” konkursu
Društvo | Zabava | Irig | Pećinci | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Nagrada za Sofiju Plemić na “Batutovom” konkursu

19. mart 2024. godine

Sofija Plemić, učenica petog razreda osnovne škole „Jovan Popović“ iz Velikih Radinaca, osvojila je treće mesto na konkursu “Majčino mleko je najbolja hrana” koji je raspisao Centar za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”. Sofijin likovni rad našao se među najboljima u kategoriji učenika od 5. do 8. razreda.

Konkurs je raspisan povodom obeležavanja Svetske nedelje dojenja i Nacionalne nedelje promocije dojenja 2023. godine za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta u Republici Srbiji.

Radovi, ukupno 208, su pristigli iz 18 okruga širom Srbije (32 predškolske ustanove i 62 osnovne škole, 1 udruženja i 1 likovne radionice). Stručni žiri, napravio je selekciju i uži izbor radova, a potom odabrao najbolje u svakoj od šest kategorija.

Na likovno-literarni konkurs povodom obeležavanja kampanje Oktobar – mesec pravilne ishrane 2023. godine i Svetskog dana hrane, za decu predškolskog i školskog uzrasta, u Institut za javno zdravlje Srbije pristiglo je oko 400 radova, od toga 385 likovnih, iz 22 okruga širom zemlje. U okviru svake kategorije stručni žiri izabrao je najbolje radove.

Među nagrađenima su i deca Sremskog okruga: PU„Dečija radost”, vrtić „Čarolija”, Irig – III mesto u svojoj kategoriji i pohvala za grupni rad predškolske grupe, PU „Poletarac”, vrtić „Kockica 2”.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: