• nedelja, 25. februar 2024.
Proglašeni najbolji sportisti i sportski kolektivi opštine Pećinci
Sport | Vesti
0 Komentara

Proglašeni najbolji sportisti i sportski kolektivi opštine Pećinci

18. decembar 2023. godine

U Sportskoj hali u Donjem Tovarniku održana je svečanost dodele Godišnjih nagrada Sportskog saveza “Razvoj sportova” za 2023. godinu. U prisustvu predstavnika 40 klubova članova, predstavnika pećinačke lokalne samouprave, kulturnog i javnog života opštine Pećinci proglašeni su najuspešniji sportisti, sportski klubovi i najzaslužniji sportski radnici za proteklu godinu.

Obraćajući se prisutnima na početku svečanosti, predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić naglasio je da je, za sve ove godine, Razvoj sportova upotpunosti opravdao svoje postojanje, podižući masovnost, ali i kvalitet sporta u našoj opštini iz godine u godinu.

-Mi kao lokalna samouprava sa svoje strane smo nastojali da stvorimo dobre uslove za bavljenje sportom, a to pre svega znači, da izgradimo kvalitetnu sportsku infrastrukturu. Zbog toga smo ulagali, ne samo u stadione, već i u terene za male sportove, dečja igrališta i fiskulturne sale u školama. Osnovali smo Javnu ustanovu „Sportski centar“ koja je danas značajna infrastrukturna podrška našim klubovima. Jedan od primera naših ulaganja u sport je i ovaj kapitalni objekat u kojem se svake godine okupljamo – rekao je prvi čovek pećinačke opštine.

Sve veći broj najmlađih na sportskim terenima, sve veći broj sportskih klubova i pojedinaca, brojna sportska takmičenja, svakako da su rezultat nesebičnog angažovanja pećinačkog Sportskog saveza “Razvoj sportova”, a kako je rekao Milan Đokić, sekretar Saveza, dodela godišnjih priznanja, jedan je od načina da se oni najvredniji i najuspešniji nagrade.

-Od samog osnivanja našeg Saveza bili smo usmereni, pre svega, na razvoj amaterskog sporta sa željom da što više ljudi, a posebno onih najmlađih, usmerimo ka zdravom načinu života. Ujedno, stvorili smo široku bazu sportista, jer samo iz takve baze se izdvajaju oni koji postižu vrhunske rezultate. Današnji dobitnici nagrada su pravi dokaz da smo u tome i uspeli. Uz sav rad i trud koji smo uložili, jedan od presudnih faktora je bila bezrezervna podrška Opštine Pećinci, koja je prepoznala značaj bavljenja sportom što većeg broja stanovnika i od samog početka čvrsto stajala uz nas – istakao je sekretar Đokić.

Godišnja sportska nagrada svakako je kruna svega onoga što su sportisti iz pećinačke opštine postigli na sportskim borilištima.

U kategoriji seniora titulu najuspešnijeg sportiste za 2023. godinu poneo je Miloš Josimov fudbaler FK „Sloboda“ iz Donjeg Tovarnika, dok je najbolja seniorska ekipa FK „Šumar“ iz Ogara.

U kategoriji juniora najbolji sportista je Miloš Jovičić, mladi košarkaš KK „Srem Basket“ iz Pećinaca, najbolja sportistkinja je Bojana Kontić iz Deča članica Top Forme iz Šimanovaca, a najbolja sportska ekipa je KK „Srem Basket“ iz Pećinaca.

U kategoriji školskog sporta titulu najboljeg poneo je Ognjen Lukić učenik OŠ „Slobodan Bajić Paja“ iz Pećinaca, najbolja sportistkinja je Anđelka Vuletić OŠ „Dušan Jerković Uča“ iz Šimanovaca, a iz pećinačke srednje Tehničke škole „Milenko Verkić Neša“ titulu najboljih poneli su sportista Marko Nikolić i sportistkinja Ana Jovanović. Najbolji nastavnik fizičkog vaspitanja Ivan Stojaković iz pećinačke OŠ „Slobodan Bajić Paja“, a samim tim i škola koja je postigla najzapaženije rezutate na sportskim takmičenjima je pećinačka škola, drugu godinu zaredom.

U ime nagrađenih prisutnima se obratio Miloš Josimov sportista godine, koji se istakao u timu Fudbalskog kluba „Sloboda“ iz Donjeg Tovarnika kao najbolji strelac. On je prilikom obraćanja u prvi plan stavio timski rad u Slobodi i naglasio da ova nagrada ne pripada samo njemu, nego svim fudbalerima, treneru i rukovodstvu kluba.

-Želeo bih da se zahvalim Sportskom savezu i Opštini Pećinci na nagradi za sportistu godine. Vrlo sam srećan i počastvovan zbog nagrade i ona nosi posebnu težinu za mene, jer dolazi iz moje sredine. U isto vreme osećam obavezu da u narednom periodu opravdam ovu nagradu tako što ću beležiti još bolje rezultate sa svojim klubom, kao i da mlađim saigračima budem uzor i model ponašanja. U godini za nama Sloboda je beležila istorijske rezultate, a u narednom periodu ćemo stremiti ka pomeranju još jedne granice u vidu plasmana u Srpsku ligu – kazao je Josimov.

Razvoj sportova i ove godine nagradio je zaslužne sportske radnike u protekloj godini – najzaslužniji sportski radnik je Vladimir Džakula, najbolji sportski radnik je Nebojša Jovanović, a najbolji trener u 2023. godini je Maja Radosavljević, trener Top Forme iz Šimanovaca. Takođe, Sportski savez nije zaboravio ni one, koji su svojom podrškom dali značajan doprinos vrhunskim rezultatima Sportskog saveza, te su plakete za unapređenje sporta u našoj opštini dobili Opština Pećinci i Lovačko društvo „Donji Tovarnik“. Kao i svake godine, pored priznanja najuspešnijima, Sportski savez je klubovima članovima, osnovnim školama, srednjoj školi i predškolskoj ustanovi dodelio vredne poklone.

Logističku podršku u organizaciji dodele Godišnjih nagrada Sportskog saveza “Razvoj sportova”, kao i svake godine, pružio je Kulturni centar Pećinci, a svečanost je obogaćena kulturno-umetničkim programom, tokom kojeg su nastupili članovi KUD “Izvor Donji Tovarnik” koji su izveli dve koreografije, dok su svojim glasovima svečanost uveličale sestre Teodora i Dunja Radosavljević.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: