• nedelja, 25. februar 2024.
Mađari preuzimaju Mitros?
Društvo | Ekonomija | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Mađari preuzimaju Mitros?

14. decembar 2023. godine

Kako Sremske novine saznaju iz Gradske uprave u Sremskoj Mitrovici, kompanija Mitros čije zatvaranje je bilo najavljeno, ipak neće prestati sa radom.

Prema rečima gradonačelnice Svetlane Milovanović, mađarski investicioni fond sa bogatim iskustvom u mesnom industriji je juče na bordu direktora doneo odluku o ponudi za preuzimanje Mitrosa.

– Promene na tržištu su takve. Neke firme odlaze, a druge dolaze, a na nama je da se prilagodimo i vodimo računa o zaposlenima. Nova kompanija bi radila proizvode od živinskog i svinjskog mesa, u kapacitetu od oko 5.000 tona godišnje – rekla je Milovanović i dodala:

– Gradsko veće je na jučerašnjoj sednici donelo program pomoći našim sugrađanima koji su bili zaposleni u Mitrosu, u vidu jednog minimalca. Za to je izdvojeno oko 15 miliona dinara, a radnici mogu već od danas da se prijavljuju. Nama je stalo da im pomognemo u ovom prelaznom periodu. To nije zakonska obaveza, već naša dobra volja da brinemo o svojim ljudima. Pomoć će se realizovati preko Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, gde se i vrše prijave.

Kako nezvanično saznajemo, novi vlasnik Mitrosa će zaposliti značajno više radnika od dosadašnjih 500.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: