• sreda, 21. februar 2024.
Apel policije: Ponašajte se odgovorno
Servis
0 Komentara

Apel policije: Ponašajte se odgovorno

26. decembar 2023. godine

Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici, uoči predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače motornih vozila da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, radi svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, kao i na građane da ne remete javni red i mir, posebno upotrebom pirotehničkih sredstava koja mogu prouzrokovati povrede, požare i eksplozije:

Apelujemo na vozače da ne voze ukoliko konzumiraju alkohol i da brzinu vožnje prilagode uslovima saobraćaja i stanju puta.

Podsećamo roditelje da je igra sa pirotehnikom opasna i da može izazvati teške povrede i opekotine, a u težim slučajevima i invaliditet. Zakonom je izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima.

Napominjemo da vatromet mogu koristiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Za vreme nastupajućih praznika, pripadnici policije obavljaće pojačane kontrole saobraćaja i pojačane patrolne i pozorničke aktivnosti, u cilju što veće bezbednosti i sigurnosti građana.

Svim građanima želimo srećne novogodišnje i božićne praznike.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: