• četvrtak, 21. septembar 2023.
Podnošenje zahteva za privremeno priključenje na komunalnu infrastrukturu do 15. oktobra
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Podnošenje zahteva za privremeno priključenje na komunalnu infrastrukturu do 15. oktobra

13. septembar 2023. godine

Vlasnici nelegalno izgrađenih objekata na teritoriji Grada Sremska Mitrovica mogu podneti zahtev za privremeno priključenje na komunalnu infrastrukturu od 15. septembra do 15. oktobra.

-Zahteve mogu podnositi vlasnici stambenih objekata koji se koriste isključivo za stanovanje vlasnika objekta i članova domaćinstva. Vlasnici stambeno-poslovnih i poslovnih objekata ne mogu podnositi ove zahteve – rekla je Vesna Vujanović, načelnica Gradske uprave za urbanizam, prostorno planiranje i izgradnju objekata.

Uz zahtev vlasnik podnosi geodetski snimak objekta, očitanu ličnu kartu i dokaz da li postoji pokrenut postupak za ozakonjenje objekta. Ukoliko nije pokrenut postupak, popunjava izjavu kojom tvrdi da je objekat dovršen u konstruktivnom smislu i da ga on i članovi domaćinstva koriste za stanovanje.

Nakon podnošenja zahteva nadležni organ u roku od 15 dana proverava i utvrđuje pravne uslove za priključenje objekta. Ukoliko utvrdi da su ispunjeni pravni uslovi donosi se obaveštenje koje se prosleđuje nadležnom privrednom društvu. Ukoliko pravni uslovi nisu ispunjeni, podnosilac zahteva nema pravo na žalbu, ali ima pravo na prigovor. Tehničke uslove objekta utvrđuje privredno društvo koje obaveštava vlasnika da li su ti uslovi ispunjeni.

Privremeno uključenje traje do okončanja postupka ozakonjenja objekta. Ukoliko objekat bude ispunjavao uslove on će biti ozakonjen, ukoliko ne ispunjava uslove, nadležna gradska uprava donosi rešenje o tome da se odbija zahtev za ozakonjenje i od tog momenta privremeni priključak više ne važi.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: