• sreda, 27. septembar 2023.
Učenici beščanske škole u Berlinu
Društvo | Inđija
0 Komentara

Učenici beščanske škole u Berlinu

21. jun 2023. godineU okviru fondacije Tempus, programa Erazmus+ i projekta „Come Together“, četvoro učenika i dva nastavnika Osnovne škole „Braća Grulović“ iz Beške posetili su nemački grad Berlin
Tokom petodnevnog boravka, učenici su imali prilike da se upoznaju sa sistemom obrazovanja u Nemačkoj kroz rad Osnovne škole „Carl Zeiss“, čiji su učenici i nastavnici bili domaćini ovog susreta.
„Naši učenici su, pored niza zabavnih, sportskih i kulturnih sadržaja, prisustvovali i časovima u nemačkoj školi, ali su imali priliku i da se upoznaju sa znamenitostima grada posetivši, između ostalog, i zgradu Bundestaga, univerzitetski trg, muzeje moderne umetnosti, televizijski toranj, memorijalne centre posvećene žrtvama u Drugom svetskom ratu i velelepno zdanje: „Brandenburšku kapiju“, istakla je direktorka škole dr Nada Džamić – Šepa.
Beščanski učenici su, zajedno sa učenicima iz Nemačke, Holandije, Turske, Estonije i Litvanije, imali priliku da se upoznaju i sa prošlošću grada kao i njegovim kulturnim potencijalima.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: