• petak, 12. jul 2024.
Nagrada „Zmaj” uručena direktorki Кulturnog centra opštine Beočin Ivani Letoš Brankov
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Nagrada „Zmaj” uručena direktorki Кulturnog centra opštine Beočin Ivani Letoš Brankov

16. maj 2023. godine

Sinoć je u Arhivu Vojvodine upriličena svečana dodela nagrada i godišnjih priznanja koju tradicionalno dodeljuje Udruženje novinara Vojvodine i novih medija. Značajno priznanje „Zmaj“ za novinarstvo i nove medije jednoglasnom odlukom žirija uručeno je direktorki Кulturnog centra opštine Beočin Ivani Letoš Brankov za njen dugogodišnji rad u medijima i doprinos izveštavanju o kulturnim događajima sa teritorije opštine Beočin.

Кako se navodi u obrazloženju, u karijeri dugoj gotovo trideset godina Ivana Letoš Brankov istakla se odgovornim radom i jasnim izveštavanjem u novosadskom „Dnevniku“, beogradskoj „Politici“, „Večernjim novostima“ ali i kroz rad i profesionalni doprinos razvoju lokalnih medija kao što su „Sremske novine“, list „Cement“ ali i „Radio Beočin“ i „Televzija Beočin“ gde je radila kao novinar, urednik i direktor obe medijske kuće.

Svoju novinarsku karijeru nije napustila ni u periodu kada su se lokalni mediji našli u krizi i pred gašenjem, te je svoj angažman nastavila kroz izveštavanje i redovno informisanje građana o svim kulturnim dešavanjima na teritoriji beočinske opštine kroz elektornske medije i stranice Кulturnog centra opštine Beočin kao i Biblioteke Beočin.

Danas kao direktorka Кulturnog centra aktivno radi na razvoju i afiramciji kulturnih programa, manifestacija i sadržaja o kojima redovno informiše javnost i čini da se dobar glas iz malih sredina daleko čuje.

Na svačanosti dodele godišnjih nagrada, Ivana Letoš Brankov uputila je reči zahvalnosti Udruženju novinara Vojvodine i novih medija na pruženoj podršci i istkla da je novinarstvo poziv koji novnare nikada ne napušta.

-Zahvaljujem se žiriju na poverenju i podršci kao i na uručenom priznanju. Danas, kada će mnogi reći da je profesija novinara u krizi dobro je znati da se među nama nalaze ljudi koji ostaju verni svom pozivu i nastvljaju da pronalaze način da u skladu sa profesionalnim standardima izveštavaju javnost i građane o aktuelnostima. Iako često ume da bude izazovno, zadovoljstvo je raditi i u kulturi i biti u svakodnevnom kontaktu sa građanima i publikom koji nam takođe pružaju podršku i čine da trud koji svi ulažemo u razvoj malih sredina dobije viši smisao. Posebno bi želela da ohrabrim mlade ljude da istražuju, razmišljaju na novinarski način i pomeraju granice putem novih medija koji su nam često jedini način da pošaljemo prave poruke! – istakla je Letoš Brankov.

Pored Ivane Letoš Brankov, nagradu „Zmaj“ za novinarstvo i nove medije dobile su Biljana Diković i Neda Gavrić dok su nagrade za životno delo Dimitrije Davidović pripale našim istaknutim novinarima Miladi Popović, Milomiru Mariću, Šćepanu Aleksiću i Radomiru Čubranoviću.

Nagradu za mlado novinarsko pero dobili su zaslužni mladi novinari, dizajneri i fotografi koji rade u novim medijima pa su tako odlukom žirija u ovoj kategoriji nagrađeni dizejnerka Jovana Janjić, profesionalni fotograf Nemanja Vuković i akademski fotograf Кiril Eltsov.

foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: