• sreda, 29. novembar 2023.
Kruzer “Viktor Igo” sutra uplovljava u mitrovačko pristanište
Društvo | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Kruzer “Viktor Igo” sutra uplovljava u mitrovačko pristanište

2. maj 2023. godine

Međunarodno putničko pristanište u Sremskoj Mitrovici, sutra će primiti prvi kruzer. Naime, prema rečima gradonačelnice Svetlane Milovanović, elitni francuski kruzer “Viktor Igo” uploviće u naše pristanište 3. maja oko 22 časa.

– Nepuna dva meseca nakon što smo otvorili pristanište, stiže nam prvih oko 80 putnika, što me veoma raduje. Na taj način biće poboljšan kako turizam, tako i privreda našeg grada. Ovo je prvi, ali ne i poslednji kruzer koji stiže na naše pristanište, jer njegovim dolaskom otvaramo sezonu rečnog turizma – rekla je gradonačelnica, dodavši:

– Ova investicija u pristanište pokazala se kao dobra i veoma korisna, ne samo za naš grad, nego i celu Srbiju, jer smo njegovim otvaranjem uzeli učešće u projektu “Zaplovimo Srbijom” – rekla je gradonačelnica Milovanović, zahvalivši se na podršci Agenciji za upravljanje lukama i Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu.

Putnici bi iz ovog kruzera, jednog od retkih koji mogu da plove Savom, trebalo da izađu prekosutra ujutro, u četvrtak, gde ih očekuje doček dobrodošlice.

– Naša turistička organizacija će im prirediti kraći doček, a oni potom nastavljaju dalje. U našoj okolini, u zavisnosti od svojih želja i plana puta, oni će posetiti SRP “Zasavica”, fruškogorske manastire, a ovde ćemo pokušati da im prikažemo naš Srem, uz nezaobilazne domaće proizvode. Za to kratko vreme, pokušaćemo da im prikažemo šta sve ovde imamo, a što bi njima, kao turistima, bilo zanimljivo – kaže gradonačelnica i poziva sugrađane da sutra u 22 časa prošetaju mitrovačkim kejom, ukoliko žele da prisustvuju početku jedne nove ere razvoja turizma u gradu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: