• sreda, 6. decembar 2023.
Beočinski KUD “Brile” obeležio 79. godina postojanja
Društvo | Kultura | Vesti | Beočin
0 Komentara

Beočinski KUD “Brile” obeležio 79. godina postojanja

10. maj 2023. godine

Celovečernjim koncertom sa simboličnim imenom „Ljubav je to…“ u Kulturnom centru opštine Beočin, članovi Kulturno umetničkog društva „Brile“ su zajedno sa svojom publikom obeležili 9. maj – Dan Društva.

U programu su nastupile tri od pet sekcija koliko ih u okviru ovog kulturno umetničkog društva deluje.

Folklorni ansambl, sa koreografom Dejanom Milanovićem, nastupio je sa pripremnom i srednjom grupom, kao i sa veteranima dok se Gradski mešoviti hor „Nikola Ćirilović Ćira“, čije su horovođe Evgenija i Petar Kojić, osnovan 1. novembra prošle godine, predstavio sa delom svog zavidnog repertoara.

Tamburaški orkestar i ovog puta obradovao je publiku starogradskim pesmama a posebnu zaslugu što se tambura kao tradicionalni vojvođanski instrument čuva i rado čuje u ovom gradu, ima umetnički rukovodilac tamburaša Branko Bane Rakić.

Pozdravnu reč prisutnima uputio je predsednik Upravnog odbora KUD „Brile“ Sekula Petrović koji se svim članovima Društva zahvalio na istrajnosti i radu, publici na podršci ali i Opštini Beočin koja je ove godine izdvojila značajna budžetska sredstva za podršku realizaciji programa najstarijeg kulturno-umetničkog društva u Beočinu.

Foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: