• nedelja, 19. maj 2024.
Romska proslava Dana žena u Beočinu
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Romska proslava Dana žena u Beočinu

13. mart 2023. godine

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković je u društvu pokrajinske poslanice Jelene Jovanović i direktorke Kancelarije za inkluziju Roma Ljiljane Mihajlović prisustvovala romskoj proslavi koja je sinoć upriličena u Beočinu povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena.

-U nedelji u kojoj posebno želimo da istaknemo vrednosti lepote, različitosti i društvenog značaja žena, bila nam je čast i posebno zadovoljstvo da sa našim sugrađankama Romkinjama obeležimo 8. mart kao praznik svih nas. Opština Beočin će uz podršku pokrajinskih institucija nastaviti da promoviše inkluziju Roma kao i da podržava razvoj projekata civilnog sektora koji se odnose na ekonomsko osnaživanje, edukaciju i druge programe namenjene romskoj zajednici. Iskreno se nadam da će među udruženjima više biti i ženskih organizacija koje će raditi na unapređenju prava i položaja Romkinja – istakla je predsednica Janković tokom svog obraćanja i posebnu zahvalnost uputila organizatorkama Čelebiji Selimi, Driti Gudinci, Hani Morini i Merimi Ajvazi kao i ostalima na srdačnom prijemu i gostoprimstvu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: