• četvrtak, 18. april 2024.
Evropski šampion balerina Ena Danenbaum
Društvo | Zabava | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Evropski šampion balerina Ena Danenbaum

20. mart 2023. godine

Studio modernog baleta „Olena” proteklog vikenda imao je tu čast da učestvuje na evropskom takmičenju modernog plesa u glavnom gradu Češke Republike, Pragu u organizaciji „Dance Now” tima.

Balerine su uživale u „Zlatnom gradu” ili „gradu stotinu tornjeva”, magičnom gradu mostova, katedrala, zlatnih tornjeva i crkvenih kupola, koji leži na reci Vltavi.

Izuzetna prilika za mlade balerine bila je da se upoznaju sa drugim kulturama i druže sa članovima ostalih plesnih klubova iz Srbije i Evrope, a posebno zadovoljstvo bilo je družiti se sa balerinama sestrinskog kluba iz Bijeljine iz „Studija Olena”, koje su osvojile veliki broj medalja.

Na ovom prestižnom takmičenju Sremsku Mitrovicu i Srbiju predstavljala je desetogodišnja Ena Danenbaum u kategoriji jazz solo children i osvojila prvo mesto i specijalnu nagradu za nastupajuće takmičenje u San Remu.

Ena je u prethodnoj plesnoj sezoni osvojila mnoštvo trofeja kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Nova sezona takmičenja za nju počela je veoma uspešno u staroj uzrasnoj kategoriji i nadamo se da će nastaviti niz uspeha na predstojećim takmičenjima ovog proleća.

Veliki uspeh Ene i balerina iz Bijeljne zasluga je koreografa Olene Svetlane Rimac i sportskog trenera Željka Rimca, navode iz ovog plesnog studija.

Osim takmičenja najveće interesovanje bilo je za upoznavanje sa kulturom i istorijom veličanstvenog Drezdena u Nemačkoj koji je jedan od najposećenijih gradova u Evropi.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: